przysmakowo.pl
Klaudia Mazur

Klaudia Mazur - Strona 11

Kulinaria to moja pasja, a plotki i trendy kulinarne są dla mnie źródłem codziennej inspiracji. Jako właścicielka portalu, łączę miłość do gotowania z zamiłowaniem do odkrywania ciekawostek ze świata jedzenia. Dzielę się przepisami, poradami i najnowszymi informacjami, by inspirować innych do kulinarnych eksperymentów i odkryć.

Obserwuj mnie

facebooktwitterpinterest
Sprzęt kuchenny
Maszyna do lodów włoskich czy amerykańskich?

Maszyna do lodów włoskich czy amerykańskich?

Klaudia Mazur

.

2 kwietnia 2025

Wybór odpowiedniej maszyny do lodów to decyzja o strategicznym znaczeniu dla każdego właściciela lodziarni lub lokalu gastronomicznego, który zamierza serwować desery lodowe. Choć mogłoby się wydawać, że „lody to po prostu lody”, różnice pomiędzy maszynami do lodów soft a urządzeniami do lodów amerykańskich (twist) są znaczące i bezpośrednio wpływają na rodzaj oraz charakter finalnego produktu.